Zdravím Vás priatelia!

Po veľmi dlhom čase Vám sem opäť niekto z nás píše. Nejdem sa už na nič vyhovárať, jednoducho z rôznych dôvodov je to až teraz. Každopádne, ako ste si všimli, v Odkazovači neustále promptne reagujeme na Vaše otázky a podnety, takže kľudne píšte.

V skupine máme dosť veľa vecí nových, no celkovo sa dá povedať, ze všetko ide po starom. Od októbra zahráme niekoľko koncertov, kde sa opäť s Vami stretneme, podebatíme a tak… Nebude toho príliš veľa, aby sa to pre nás nestalo príliš fádne. Okrem toho sme začali skúšať nové veci. Niekoľko už aj dokážeme zahrať – možno, čo – to zahráme aj na koncertoch… To všetko súvisí s už tak častou otázkou, že kedy bude nový album… Ak všetko dobre pôjde, tak budúci rok. My veríme, že všetko dobre pôjde. Chceme ostať verný tradícii, takže cena bude opäť nízka… Aby bolo jasné, že na rozdiel od iných „punkových“ kapiel hráme pre radosť, kvôli šíreniu myšlienky a nie pre kšeft… Takou polonovinkou je aj fakt, že sme zmenili výrobcu tričiek Srať na biely dom!, takže by momentálne nemal byť žiadny problém s tým, že by Vám motív častým praním po pol roku postupne vybledol, ako tomu bolo doteraz. Nové motívy zatiaľ robiť nebudeme – asi až pri vydaní nového albumu.

Znepokuje nás situácia týkajúca sa zvýšeného množstva ultranacionalistických a rasistických prejavov v našej krajine – bohužiaľ po náraste moci šovinistického burana sa nič iné ani nedalo čakať. Niektorí ľudia majú proste problém s riešením vlastných komplexov a naivne si myslie, že zvyšovaním nevraživosti a napätia sa niečo vyrieši… História dokázala, že tomu tak nie je.

Ešte by som chcel pár slov venovať Hiraxovi a faktu, že v súčasnosti neexistuje na Slovensku funkčné undegounodové vydavateľstvo, ktoré by vydávalo slovenské punkové kapely. Môžete sa do neho všetci obúvať koľko chcete, faktom však ostáva, že túto „scénu“ určitým spôsobom zjednotil a naštartoval. Tiež dal priestor mladým kapelám zviditeľniť sa, čo dovtedy defacto nikto nerobil. Každopádne cielená konštruktívna kritika na jeho činnosť je v mnohých veciach oprávnená a v tejto chvíli už nie je možné považovať Hirax Records za undegroundové vydavateľstvo, čo je nám ľúto. Napriek tomu, Hirax stále ostáva našim priateľom.

Na záver Vám prajem všetko dobré – riaďte sa svojim svedomím.

Krtko